top of page

גליה הילי פסטרנק

שעורי ציור ורישום עם גליה הילי פסטרנק, כיתות ח'

במסגרת פרויקט הדג נחש לקחנו את מושג ה"פייק ניוז" ודנו אודותיו בכיתה. מהן חדשות שקריות, כיצד ניתן לזהות אותן, היכן הן נמצאות והאם פעולה אמנותית קשורה לבדיה דומה?

מתוך הדיון הזה כל תלמיד.ה התבקש.ה ליצור עבודה המתכתבת עם מושג הפייק ניוז. להמציא עולם שבו משורבבים נתונים שגויים, בדויים, מומצאים. או ליצור עולם שמלא בקלישאות או רעיונות שאינם מבוססי עובדות. המצאות.

לאחר מכן, התבוננו על יצוב דמות השקרן בתרבות ובקולנוע. כיצד נראית דמות השקרן בסיפורים? איך מאפיינים אותה? דוגמאות שהסתכלנו עליהן היו הברון מינכהאוזן ופינוקיו כדוגמה. חשבנו על איזה חלק בפנים מתעוות כשאנחנו משקרים? על פי הסרטים, האף הוא זה שמתארך לדוגמה.

התלמידים נתבקשו ליצור עבודה שיש בה דמות של שקרן, או מישהי שמשקרת לעצמה. עבודה המכילה בתוכה את מושג השקר. שקר שצף על פני המים, שקר שכתוב על המצח.

בהמשך, הסתכלנו על אמנים שמעתיקים מתוך המציאות, פרגמנטים, תמונות או צילומי מסך. הסתכלנו על עבודות של דוד ריב שעובד עם צילומיו שלו ושל מיקי קרצמן, על אלי פטל שדוגם מתוך התרבות הפופולארית דמויות ומצייר אותן ועל הדס חסיד שמעתיקה בקפידה קבלות של סופר או צילומי מסך.

התלמידים נתבקשו לעשות פעולה דומה ולהעתיק אחד לאחד דימוי שהם מוצאים בבית, כמו עטיפה של ספר, קבלה, מגנט שעל המקרר, פרסומת.

במפגש האחרון הסתכלנו על אמנים המתחפשים בעבודותיהם. סינדי שרמן, אורלאן, ויליאם ווגמן וגילברט וג'ורג'. בעקבות הגישה של אמנים אלו לייצג דמות מסויימת בעבודתם אנו מנסות ומנסים ליצור דיוקן בדיוני בעצמנו.

גליה: Text
bottom of page